گر منظور خرید دوربین مداربسته تحت شبکه دارید باید اطلاعاتی در گویه این دوربین ها و چگونگی کارکرد آن ها داشته باشید. دوربین ها معمولا در روز و شب عملکرد متفاوتی دارند به همین دلیل است که دوربین های مدار بسته باید دارای قابلیت روز و شب باشند. در ادامه این قابلیت را اغلب توضیح خواهیم داد. یگانه دیگر از قابلیت هایی که هر دوربین مداربسته ای باید داشته باشد، تکنولوژی بهینه سازی پایه ای تصویر است.
معمولا عملکرد دوربین های مدار بسته در روز و شب به این صورت است که تصاویر ضبط شده در روز رنگی و تصاویر ضبط شده در شب ابلک هستند. که دلیل آن نبود روشنایی کافی در شب می باشد.
فرق دوربینهای روز و شب و مادون قرمز
برای کسانی که آشنایی زیادی به این دوربین ها ندارد شدنی است عملکرد دوربین های مدار بسته کمی آن ها را سردرگم کند. ولی ما کوشش میکنیم به زبان ساده کارکرد این دوربین ها را توضیح دهیم. دوربین های روز و شب معمولا عملکرد مختلفی دارند. این دوربین ها دارای قابلیت تغییر رنگ خودکار هستند. و زمانی که روشنایی محیط کم باشد. دوربین به طور خودکار از حالت رنگی به حالت ابلق تغییر حالت می دهد.
آن ها تکاپو خویش را در نور مختصر بدون دربایستن به روشنایی مادون قرمز به نکوداشتن انجام می دهند. اما هنگامی که پیرامون عاری از هر نوع نور باشد دوربین برای ضبط تصاویر دربایستن به روشنایی مادون قرمز دربایستن دارد. که این روشنایی به وسیله چراغ مادون قرمزی که در بخشی از دوربین مخفی شده است تامین می شود. نور مادون قرمز قابل مشاهده با چشم انسان نیست ولی دوربین ها می توانند از این نور برای ضبط عکس ها خود در شب کاربرد کنند.
فیلتر منزه کننده روشنایی مادون قرمز چیست؟
اگر می خواهید بدانید که این ویژگی چیست و چه اهیمتی دارد٬ باید با روش کار دوربین های تحت شبکه آشنایی داشته باشید. اگر بخواهیم کارکرد دوربین های امنیتی را به چهره کم توضیح دهیم باید بگوییم که این دوربین ها با کمک سنسور های CMOS یا CCD که دارند. تمامی روشنایی هایی که در پیرامون محیط وجود دارند را دریافت می کنند وآن ها را به سیگنال های دیجیتالی تبدیل می کنند.
این سیگنال ها تصویری را می سازند که انسان قادر به مشاهده آن باشد. برخی از روشنایی ها هستند که در پیرامون وجود دارند اما چشم انسان قادر به تماشا آن ها نیست مشابه نور فرابنفش و نور مادون قرمز. ولی سنسور های دوربین، این نور ها را نیز اخذ می کند. روشنایی مادون قرمز باعث می شود که عکس ها ضبط شده در دوربین رنگ غالب قرمز داشته باشند. مثلا برگ های گیاهان رنگی متمایل صورتی پیدا می کنند. برای اینکه عکس ها ضبط شده بدست دوربین با تصویری که انسان تماشا می کند تطابق بیشتری داشته باشد سنسور حذف روشنایی مادون قرمز در دوربین ها تعبیه می شود.
انتخاب دوربین مدار بسته
برای برگزیدن یک دوربین تحت شبکه روز و شب باید به موارد ذیل دقت کنید.
طول موج
اگر هدف دارید دوربین امنیتی مدار بسته خویش را از چشم دیگران نهان کنید باید به طول موج نور مادون قرمز بهرهگیری شده توسط دوربین توجه کنید دوربینی که از روشنایی مادون قرمز با درازا موج ۸۵۰ نانومتر استفاده می کنند برای این هدف چندان مناسب نیست چر اکه درخشش نور این دوربین بسیار است. اما دوربینی با روشنایی ۹۵۰ نانومتر کم و بیش ۵۰ درصد شما را به خواسته خویش کم و بیش تر می کند.
روشنایی یکپارچه
LED های روشنایی مادون قرمزی که در برخی از دوربین های مدار بسته وجود دارد. با وجود اینکه شما را توانا به مشاهده یک تصویر مادون قرمز می سازد اما ممکن است به انگیزه تقرب این LED ها به لنز دوربین ممکن است منجر به ثبت تصاویر با کیفیت ذیل و نور یک نواخت شود.
فاصله موثر
چراغ های LED مادون قرمز موجود در دوربین ها می تواند فاصله ۱۵ لغایت ۲۵ متر را پوشش دهد. اگر تنها از یک دوربین کاربرد می کنید و می خواهید محیطی با گستره بسیار را پوشش دهید باید به اندیشه جاسازی روشنایی جداگانه باشید. البته LED موجود در دوربین ها معمولا نیاز های کاربرد کنندگان از دوربین مدار بسته را تامین می کند.
درباره این سایت