برخلاف تصوری که بیشتر ساکنان مملکت های غیرغربی از کشورهایی همانند کانادا دارند و آنها را فقط با آزمایشگاه ها، موسسات و کارخانه های بزرگ و نظایر اینها می شناسند، دسته خدمات نقش عظیمی در ارتقا استانداردهای زندگی در این کشورها داشته و همچنان دارد و به همین دلیل از وسعت و اهمیت زیادی برخوردار است. افزایش رفاه، عموماً منجر به افزایش نیاز در این گروه ها می شود و در این بین مشاغلی که به چیزی ما فوق ادب عمومی دیپلم دبیرستان نیازمند هستند به طور مثال در باره طباخی به ذائقه قوی، توجه اکثریت شده است. به همین خاطر به موازات نیاز به تخصص هایی چون پزشکی و مهندسی، کشورهای مترقی به طیف گسترده ای از چنین مشاغلی چون آشپز چیره دست هم نیازمند هستند که شاید در نخست کار درآمد آنها چندان قابل پروا نباشد ولی به انگیزه بیچارگی زیاد، کارگماری آنها تضمین شده است، ضمن اینکه اگر فرد به درستی حائز استعداد در این گستره باشد، می تواند بعدها از درآمد بالاتری هم برخوردار شود.
علاقه مندان به یادگیری آشپزی میتوانند با ثبت نام در
گروه سرآشپزان آسیا در دورهی جامع آموزش آشپزی شرکت نمایند. در این آموزشگاه آشپزی مدرک بین المللی آشپزی و مدرک فنی حرفهای ارائه داده میشود.
دوره ی آموزش آشپزی نکته ای که باید در باره اهمیت آموزش آشپزی و سایر مشاغل مورد پروا پیمان گیرد اهمیت «شاغل بودن» در کشورهایی اروپایی است. این دوگانه ارزشی- ضدارزشی شاغل بودن در مساوی بیکار بودن (البته بیکاری نه از سر اجبار یا ناتوانی بلکه به معنای سستی) با آنچه ما در ایران مشاهده می کنیم تفاوت دارد. در ایران شدنی است جوانی (که چه بسا به غیر از داشتن یک دیپلم دبیرستانی فاقد هر گونه چیرگی و تجربه ای است) با وجود فرصت انجام یک شغل (که از نظر او سطح پایینی داشته باشد) از آن امتناع کند و برای مدت ها به همین بهانه بیکار در منزل بماند و خانواده، دوستان و آشنایانش هم به او حق بدهند ولی در کشورهایی مترقی چون بیکاری و به کارگیری خدمات رایگان دولتی که پول آن از جیب شاغلان (از طریق پرداخت مالیات) پرداخت می شود منجر خواهد شد، مقبول هیچکس نیست. این نکته از این رو بیان شد که بر احد از تفاوت های فرهنگی کلیدی بین اهالی اروپا و ایران پافشاری شود.
آشپزان و سرآشپزان در طیف مفصل ای از فضا ها استخدام می شوند: رستوران ها، هتل ها، مراکز خدمات عمومی، بیمارستان ها، مراکز آموزشی و حتی موسسات تحقیقاتی.
برای این بنیاد-نهاد-سازمان ها و سازمان ها چیرگی آشپزی، تجربه کامیاب و مدرک پیوسته رسمی با طباخی (نظیر دوره های آموزشی معتبر بین المللی) زیاد مهم تر از تحصیلات دانشگاهی است ولی با تحصیلات و آموزش، فرد می تواند با طیف بیشتری از غذاها آشنا شود و مهم تر از آن، نزاکت حاکم بر محیط های چیره دست تر را تجربه کند. برای آنکه با ابعاد این جستار آشنا شویم باید یادآوری کنیم که بعنوان نمونه در شهر ۳ میلیون نفره تورنتو واقع در کانادا بیش از ۹۰۰۰ رستوران و ۱۲۰ هتل هستی دارد که متقاضی آمار زیادی آشپز هستند. تعداد این موارد در بعضی شهرها از این شمردن نیز فراتر است.
برخی از سرآشپزها پس از کسب شهرت به راه اندازی رستوران ویژه خود اقدام می کنند تا از راه خود فرمایی و راه اندازی رستوران و پیشه آفرینی درآمد بیشتری کسب کنند. اکنون در مناطق باستانی تر در تورنتو شمار زیاد زیادی رستوران های خیلی کوچک ولی با کیفیت غذایی بالا هستی دارند که به صورت خانوادگی گردانیدن می شوند و هر شب (مهم نیست چندمین شب هفته در کدامین ماه سنه باشد) پر از مشتری هایی هستند که آنجا را مکانی دنج برای دیدار با رفقا می دانند.
درباره این سایت